VIDEO Svalnaté monštrum alebo známe plemeno?

NETKY.SK • 12 Február 2015, 18:00 • 2 min
VIDEO Svalnaté monštrum alebo známe plemeno?

BRATISLAVA – Na internete sa objavilo video, na ktorom sa dva poriadne urastené býky prechádzajú po pastvine. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby tieto zvieratá nevyzerali ako Arnold Schwarzenegger v top forme.

slovakia

left justify in out

Na videu je vidieť extrémne svalnaté hospodárske zvieratá, ktoré rozdelili diskutujúcich ľudí na dva tábory. Niektorí tvrdia, že ich neuveriteľná svalová štruktúra je výsledkom steroidových injekcií a nie genetickou mutáciou.

"Malo by byť nelegálne, aby sa do zvierat pichalo toľko steroidov a hormónov. Mení to ich prirodzený a zdravo vyzerajúci vzhľad. Je to choré a smutné," napísal istý diskutujúci.

Ďalší mu oponoval: "To je belgické plemeno dobytka, ktorý takto vyzerá z dôvodu genetickej mutácie, ktorá vedie k zvýšeniu svalovej hmoty!!! Tak prestaňte s týmito nezmyslami o steroidoch a krutosti na zvieratách."

Niet pochýb o tom, že niektoré hospodárske zvieratá či dobytok sú napichané anabolickými látkami, aby boli silnejšie alebo mali chudšie mäso. Existujú však plemená ako Belgian blue (známe ako belgické modré alebo modrobiele plemeno), ktoré má v porovnaní s klasickými plemenami viac než dvojnásobok svalovej hmoty kvôli génu, ktorý potláča hormón miostatín (reguluje množstvo svalovej hmoty).

Pôvod videa a plemeno týchto býkov neboli potvrdené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies