Kolumbijskí povstalci z ELN prepustili zadržiavaného Holanďana

NETKY.SK • 12 Február 2015, 07:51 • 2 min
Kolumbijskí povstalci z ELN prepustili zadržiavaného Holanďana

BOGOTA - Kolumbijskí povstalci z marxistickej Národnej oslobodzovacej armády (ELN) prepustili na slobodu holandského občana, ktorého uniesli v januári. Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK), ktorý prepustenie zadržiavaného Holanďana sprostredkoval.

slovakia

left justify in out

Nemenovaného rukojemníka, ktorého únos nebol nahlásený, odovzdali povstalci spoločnej delegácii predstaviteľov MVČK a rímskokatolíckej cirkvi v provincii Norte de Santander na severovýchode Kolumbie, ktorú povstalci ovládajú.
      

"Sme radi, že sme prispeli k návratu tejto osoby na slobodu," uvádza sa vo vyhlásení delegácie MVČK v Kolumbii.
      

Národná oslobodzovacia armáda, ktorá má približne 1500 členov, je po známejšej organizácii Revolučné ozbrojené sily Kolumbie (FARC) druhou najväčšou vzbúreneckou skupinou v krajine. Povstalci z ELN začali pred časom neformálne rozhovory s kolumbijskou vládou, avšak do oficiálnych mierových rokovaní doposiaľ nevstúpili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies