Zadržali 32 islamistov, ktorí plánovali spektakulárne útoky

NETKY.SK • 8 Február 2015, 11:37 • 2 min
Zadržali 32 islamistov, ktorí plánovali spektakulárne útoky

TUNIS - Tuniské úrady zatkli 32 militantných islamistov, pričom niektorí z nich sa nedávno vrátili z bojov v Sýrii a po návrate plánovali spáchať vo svojej vlasti "ohromujúce útoky".

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v noci nadnes nemenovaný úradník tuniskej vlády.
      

Táto správa sa objavila len deň po tom, čo dezignovaný tuniský premiér Habíb Síd, ktorého nacionalistická sekulárna strana Hlas Tuniska vyhrala októbrové voľby, predstavil zloženie svojej druhej, tentoraz širšej koaličnej vlády. Nový kabinet čelí mnohým výzvam, vrátane tých v podobe islamistických skupín, ktoré sa objavili po povstaní z roku 2011 a ohrozujú rodiacu sa demokraciu v krajine.
      

Špeciálne jednotky na boj s terorizmom zmarili sprisahanie, ktorého cieľom bolo spáchať veľkolepé útoky proti životne dôležitým zariadeniam, vrátane ministerstva vnútra, policajných staníc a civilných budov v hlavnom meste Tunis, spresnil v noci nadnes hovorca ministerstva vnútra. Za posledné tri dni polícia zatkla 32 ľudí, pričom časť z nich sa do Tuniska vrátila len nedávno z bojov v Sýrii. 
      

Od roku 2011, keď bol v Tunisku zosadený režim prezidenta Zín Ábidína bin Alího, sa táto krajina stala liahňou džihádistických dobrovoľníkov odchádzajúcich do Sýrie. Vzhľadom na to, že tuniská ekonomika je veľmi závislá od cestovného ruchu, Tunisko sa snaží islamistických militantov potláčať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies