Telo pilota havarovaného lietadla Air Asia našli pripevnené k sedačke

NETKY.SK • 7 Február 2015, 15:08 • 2 min
Telo pilota havarovaného lietadla Air Asia našli pripevnené k sedačke

JAKARTA - Indonézski potápači vylovili telo jedného z pilotov lietadla spoločnosti AirAsia, ktorá havarovalo v decembri so 162 ľuďmi na palube v Jávskom mori.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes vedúci pátracej operácie.

 

Bambang Sulistyo povedal, že ho objavili v pilotnej kabíne v piatok a bol ešte stále pripútaný k sedačke, nie je však zatiaľ jasné, čo ide o indonézskeho kapitána lietadla alebo francúzskeho druhého pilota. Podľa jeho slov sa dnes potápači pokúsia vyhľadať telo druhého pilota, o ktorom si myslia, že je tiež ešte v pilotnej kabíne.
     

"Doteraz objavili celkove 93 tiel," citovala ho tlačová agentúra DPA.
      

Let spoločnosti AirAsia smeroval z indonézskej Surabaye do Singapuru, keď sa 28. decembra zrútil do mora. Vyšetrovatelia minulý mesiac uviedli, že lietadlo viedol francúzsky druhý pilot, keď havarovalo. 
      

Podľa ich slov lietadlo pred pádom nezvyčajne rýchlo vystúpilo z letovej výšky 32.000 stôp na 37.000 stôp - za 30 sekúnd, čo spôsobilo aerodynamické preťaženie. Normálne tempo stúpania je 1000 - 2000 stôp (305,8-607 metra) za minútu, uviedla DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies