Porošenko: Francúzsko-nemecký návrh by mohol fungovať

NETKY.SK • 7 Február 2015, 11:12 • 2 min
Porošenko: Francúzsko-nemecký návrh by mohol fungovať

MNÍCHOV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes vyhlásil, že mierový návrh zameraný na ukončenie bojov s proruskými separatistami na východnej Ukrajine by mohol fungovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na otázku agentúry Reuters na práve prebiehajúcej Mníchovskej bezpečnostnej konferencii, či by iniciatíva predostretá v piatok nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi mohla fungovať, Porošenko odpovedal: "Áno."
      

Najvyšší ukrajinský predstaviteľ dodal, že on sám dúfa, že táto iniciatíva by mohla pomôcť "zaistiť viac bezpečnosti v Európe". Podľa kremeľského hovorcu Dmitrija Peskova sa Putin s Merkelovou a Hollandom v piatok v Moskve dohodli na pokračovaní "konštruktívnych rozhovorov", ktoré by mali viesť k podpísaniu spoločného dokumentu o realizácii dohody o prímerí, vyjednanej vlani v septembri v bieloruskom Minsku. 
      

Predpokladá sa, že lídri budú pokračovať v rozhovoroch telefonicky v nedeľu. Na konferencii v Mníchove vystúpi dnes s prejavom Merkelová, ktorá sa má v rámci tohto podujatia stretnúť aj s Porošenkom a americkým viceprezidentom Joeom Bidenom.
      

Mníchovskej bezpečnostnej konferencie sa zúčastňuje aj ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. V nedeľu plánujú Merkelová, Putin, Porošenko a Hollande telefonickú diskusiu o možnom spoločnom dokumente o dodržiavaní doposiaľ značne porušovaného mierového plánu pre Ukrajinu z vlaňajšieho septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies