Rodičia Američanky zajatej Islamským štátom vyjadrili nádej, že ich dcéra žije

NETKY.SK • 7 Február 2015, 08:22 • 2 min
Rodičia Američanky zajatej Islamským štátom vyjadrili nádej, že ich dcéra žije

WASHINGTON - Rodičia americkej humanitárnej pracovníčky Kayly Jean Muellerovej, ktorá v auguste 2013 padla ako rukojemníčka do zajatia militantov Islamského štátu (IS), vyjadrili nádej, že ich dcéra je stále nažive - aj keď táto džihádistická organizácia tvrdí, že ich zajatkyňa zomrela v piatok pri útoku jordánskeho letectva.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení, ktoré podľa agentúry Reuters zverejnil v piatok právny zástupca rukojemníčkiných rodičov, prosia Carl a Marsha Muellerovci z Arizony predstaviteľov Islamského štátu, aby sa s nimi súkromne skontaktovali.
      

"Povedali ste nám, že sa ku Kayle správate ako k svojmu hosťovi: ako v prípade svojho hosťa ručíte teda aj za jej bezpečnosť a zdravie," uviedli rodičia v odkaze určenom "tým, ktorí nesú zodpovednosť za zadržiavanie Kayly".
      

Islamský štát na svojej webovej stránke v piatok napísal, že Kayla Jean Muellerová zahynula počas modlitieb, keď zaútočilo jordánske letectvo. Útok vraj trval vyše hodiny. Americkí predstavitelia oznámili, že vyhlásenie, ktoré sa objavilo na internetovej stránke používanej sunnitskými džihádistami, ešte skúmajú. Autenticitu oznámenia o Američankinej smrti sa zatiaľ nepodarilo nezávisle overiť.    
      

Spolu s vyhlásením boli na webe zverejnené aj fotografie z miesta údajného útoku, na ktorých bola vidieť poškodená trojposchodová budova. Podľa agentúry AP je Muellerová humanitárnou pracovníčkou, ktorej totožnosť nebola nikdy z obáv o jej bezpečnosť odhalená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies