V Hainburgu stavajú nákupné centrum pre Slovákov

NETKY.SK • 6 Február 2015, 09:39 • 2 min
V Hainburgu stavajú nákupné centrum pre Slovákov

BRATISLAVA - Rakúšania budujú nákupné stredisko špeciálne pre Slovákov. V Hainburgu, zdôraznil v titulku autor článku na strane 12 v denníku HOSPODÁRSKE NOVINY.

slovakia

left justify in out

Nebýva často zvykom, aby si európske mestá vybudovali nákupný park priamo v centre. A už vôbec nie v Rakúsku. Aj preto bol projekt FMZ Hainburg špecifický. Všetko sa začalo tým, že tu pred štyrmi rokmi zavrela brány továreň na výrobu tabaku.

 

Tabak Austria prepustila síce 200 zamestnancov, mnohým obyvateľom mesta však urobila radosť. Továreň v centre nebola ideálnym riešením. Už po pár mesiacoch skončili lukratívne pozemky v rukách spoločnosti Halpin. Tá si na tomto mieste nakreslila mix obchodov a bytov. S rozpočtom asi 40 miliónov eur sledoval investor hlavný cieľ - pritiahnuť ľudí do centra. Množstvo malých obchodíkov totiž v Hainburgu v posledných rokoch zavrelo, resp. presťahovalo sa do iných centier.

 

Komplex počíta s vytvorením 150 bytov. Výrazne sa však rozšíria aj nákupné možnosti mesta. Na 14.000 štvorcových metroch by malo nájsť domov asi 25 obchodov. S nadnesením sa dá povedať, že Bratislavčania získavajú ďalšie nákupné centrum. Analytik agentúry pre prieskum trhu Terno Ľubomír Drahovský povedal: "Určite bude konkurovať bratislavským centrám". Doplnil, že to môže pomôcť aj zvyšovaniu kvality na slovenskej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies