Capella bude v Rusku platiť oligarcha Usmanov

NETKY.SK • 5 Február 2015, 18:49 • 2 min
Capella bude v Rusku platiť oligarcha Usmanov

MOSKVA - Trénera ruskej futbalovej reprezentácie Fabia Capella bude po novom platiť oligarcha Ališer Usmanov. Ako informovala agentúra AP, jeden z najbohatších Rusov požičal Ruskej futbalovej únii pre tento účel (RFS) 400 milión rubľov (6,5 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Pôžička prišla na žiadosť ruského ministra športu Vitalija Mutka. RFS dlží Capellovi a jeho krajanovi, generálnemu manažérovi národného tímu Orestesovi Cinquinimu približne 600 miliónov rubľov (9 miliónov eur). Obaja naposledy dostali svoje výplaty ešte v júni 2014.
     

Mutko pre agentúru RBC-Sport uviedol, že podlžnosti voči Capellovi budú urovnané do dvoch dní. "Rozprával som sa s pánom Usmanovom a podarilo sa nám celú situáciu vyriešiť. Aj on ako ruský občan by bol zahanbený, ak by naša krajina, ktorá organizuje MS 2018, nedokázala zaplatiť reprezentačného trénera," povedal Mutko.
     

Podľa magazínu Forbes sa Usmanovov majetok odhaduje na 20,5 miliardy eur. Okrem iného je druhým najväčším akcionárom v Arsenale Londýn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies