Tommasi: Situácia v Parme je kritická

NETKY.SK • 4 Február 2015, 22:13 • 2 min
Tommasi: Situácia v Parme je kritická

MILÁNO - Situácia vo futbalovom klube AC Parma sa nepáči ani šéfovi Talianskej únie hráčov (AIC) Damianovi Tommasimu. Podľa neho nedostatok financií a nezodpovedné správanie sa majiteľov môže mať za následok to, že hráči sa uchýlia k manipulovaniu zápasov.

slovakia

left justify in out

Parmu minulý týždeň opustil jej najlepší hráč Antonio Cassano. Skúsený útočník potvrdil, že niekoľko mesiacov nedostal výplatu a že podobne sú na tom aj ostatní hráči.

 

"Takáto situácia v modernej Serie A je totálne neakceptovateľná. Kluby majú ohromné príjmy z televíznych práv, rozpočet musia mať dôkladne pokrytý. Celé nás to veľmi znepokojuje. Potrebujeme nové pravidlá, ktoré by takémuto niečomu už vopred zabránili," uviedol Tommasi pre agentúru Reuters.

 

Parma v aktuálnej sezóne získala iba deväť bodov a v tabuľke je suverénne posledná. Klub vlani v decembri zmenil majiteľov, kontrolu a väčšinový balík akcií získalo cyperské konzorcium Dastraso Holding. Novým prezidentom AC sa stal 29-ročný Albánec Ermir Kodra.

 

"Klub by nemal meškať s výplatami čo i len mesiac. V Parme dostali hráči zaplatené od začiatku sezóny iba jediný raz. Situácia je kritická," dodal Tommasi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies