Štefanec: K rastu zamestnanosti prispeje len dodržiavanie pravidiel v EÚ

NETKY.SK • 3 Február 2015, 17:20 • 2 min
Štefanec: K rastu zamestnanosti prispeje len dodržiavanie pravidiel v EÚ

BRUSEL - Dnes v rámci podujatia "Európsky parlamentný týždeň" diskutovali poslanci Európskeho parlamentu (EP) spolu so svojimi kolegami z národných parlamentov krajín EÚ s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom o súčasných ekonomických pravidlách v EÚ a ich možných zmenách.

slovakia

left justify in out

Slovenský europoslanec Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) pri tejto príležitosti pre TASR uviedol, že je potrebné varovať pred snahami uvoľňovať pravidlá Paktu stability a rastu. Dodal, že nové usmernenie Európskej komisie ráta s ich zmiernením a zavedením ďalších výnimiek z jeho dodržiavania. Navyše podľa neho hrozí nebezpečenstvo, že vlády členských krajín únie budú menej motivované robiť dôležité štrukturálne reformy. 
     

"Kríza, dozvuky ktorej stále pociťujeme, mohla vzniknúť predovšetkým pre to, že dohodnuté rozpočtové pravidlá sa nedodržiavali. Vina nie je len na strane jednotlivých vlád, ale aj na strane európskych inštitúcií, ktoré nad tým roky prižmurovali oči,“ skonštatoval Štefanec. 
     

Podľa jeho názoru je tým ohrozený kurz obnovy európskeho hospodárstva, zvyšovania zamestnanosti a konkurencieschopnosti prijatý po voľbách v roku 2014. 
     

Poslanec pripomenul, že vlani sa inštitúcie EÚ zhodli na tom, že európska hospodárska politika musí vyzerať inak ako v minulosti, pričom prvoradé musí byť dodržiavanie pravidiel a zodpovednosti jednotlivých štátov voči svojim partnerom, aj voči sebe samým.
     

"Nemôžeme sa vracať tam, kde to celé začalo. Platí to ako pre Slovensko, tak aj pre celú EÚ. Len dodržiavaním pravidiel prispejeme k rastu zamestnanosti,“ zhodnotil situáciu Štefanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies