Radičová: Diskusia k referendu vyplavila hnus, nie je o problémoch rodiny

NETKY.SK • 2 Február 2015, 15:15 • 2 min
Radičová: Diskusia k referendu vyplavila hnus, nie je o problémoch rodiny

PEZINOK – Diskusia k sobotňajšiemu (7.2.) referendu nie je vôbec o problémoch rodiny. Na Okresnom súde v Pezinku to dnes uviedla bývalá premiérka Iveta Radičová.

slovakia

left justify in out

Súd prerokúval žalobu Radičovej na súčasného predsedu vlády Roberta Fica. Radičová ho zažalovala okrem iného za výrok na tlačovej konferencii v roku 2011. Vtedajší opozičný líder ju spojil s korupciou v prípade dostavby biatlonového areálu v Osrblí.

 

Obaja sa na dnešnom pojednávaní osobne zúčastnili. Na súde prezentovali aj názor na nadchádzajúce referendum o ochrane rodiny.

 

Radičová priletela z Nemecka, kde od minulého mesiaca pôsobí na berlínskej Robert Bosch Academy. Aktuálnu situáciu na Slovensku tak sleduje z diaľky. "Najprv som sa rozhodovala, že sa nevyslovím, ale vyslovím," vysvetlila, že sa rozhodla zaujať verejný postoj k tejto otázke.

 

Diskusia o problémoch rodiny sa podľa Radičovej neotvorila. "Naopak, vyplavilo to všetok hnus, ktorý si viem len predstaviť... Vyplavili sa pudy a špina, to nemá s rodinou nič spoločné," kritizovala expremiérka. "Referendum ešte môžeme niekedy potrebovať," zopakoval dnes Fico. "Kto chce ísť, nech ide a kto chce, nech nejde" doplnil.

 

Na slová Radičovej predseda vlády zareagoval tým, že rovnaké reakcie by z jeho pohľadu vyvolalo aj opačne pojaté všeľudové hlasovanie. "Keby sa dnes robilo pozitívne referendum o homosexualite, tak to isté by bolo," uzavrel.

 

Referendum sa uskutoční v sobotu 7. februára. Občania sa budú v ňom vyjadrovať k trom otázkam, a síce, či súhlasia s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou; či súhlasia s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebola umožnená adopcia a následná výchova detí a či súhlasia s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo samotné deti nesúhlasia s obsahom vyučovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies