Referendum o ochrane rodiny podľa šéfky Inakosti nič nevyrieši

NETKY.SK • 31 Január 2015, 16:25 • 2 min
Referendum o ochrane rodiny podľa šéfky Inakosti nič nevyrieši

BRATISLAVA - Nadchádzajúce referendum o ochrane rodiny podľa Jany Jablonickej Zezulovej zo združenia Iniciatíva Inakosť nič nevyrieši.

slovakia

left justify in out

Ako poznamenala v dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy, referendové otázky, tak ako sú postavené, nezmenia nič na už existujúcom právnom stave.
      

Poznamenala, že inštitút manželstva je chránený Ústavou SR a LGBT komunita tiež nikdy nespochybňovala, že deti majú osvojovať stabilné rodiny. Už v súčasnosti žijú na Slovensku deti v rodinách párov rovnakého pohlavia a nemajú žiadnu ochranu, upozornila Jablonická Zezulová. Argumentovala tým, že pokiaľ sa biologickému rodičovi niečo stane, druhý rodič nemá žiadne právne záruky a môže tak prísť o dieťa, ktoré vychovával celý život.
      

Zástupkyňa Iniciatívy Inakosť má pocit, že zo zástupcov LGBT komunity sa na Slovensku vytvoril imaginárny nepriateľ. "My nezastupujeme žiadnych zlodejov detí," zdôraznila s tým, že iniciatíva reprezentuje ľudí čeliacich predsudkom a nenávisti. Myslí si, že referendum neprispelo slušnej diskusii o tejto problematike a nezmení sa po ňom "absolútne nič".
      

Podľa Antona Chromíka, hovorcu Aliancie za rodinu, ktorá plebiscit iniciovala, cieľom je uchovať výnimočné práva manželstva ako jediného inštitútu, v ktorom sa rodia deti. "Manželstvo vždy bolo založené na tom, že do neho vstupovali muž a žena, aby spolu mali deti," povedal. Odmieta, že by išlo iba o kresťanský koncept a poukazuje na to, že takto spoločnosť funguje od Rímskej ríše.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies