Obama a dalajláma sa stretnú 5. februára na Raňajkách národnej modlitby

NETKY.SK • 31 Január 2015, 08:26 • 2 min
Obama a dalajláma sa stretnú 5. februára na Raňajkách národnej modlitby

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama a dalajláma sa majú obaja zúčastniť na udalosti s názvom Raňajky národnej modlitby, ktorá sa bude konať vo štvrtok 5. februára vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa kongresového asistenta. Na každoročné podujatie pozvali aj dalajlámu a ten potvrdil, že naň príde. Obama má tiež v pláne zúčastniť sa ho.
      

Hoci Čína upozorňuje, že stretnutie s exilovým tibetským duchovným vodcom poškodí vzájomné vzťahy, Obama sa s dalajlámom stretol už najmenej trikrát - pred rokom a v rokoch 2010 a 2011. Peking označuje dalajlámu, ktorý ušiel z Tibetu do Indie po nevydarenom povstaní v roku 1959, za "vlka v ovčom rúchu", pretože sa snaží "používať násilné metódy na nastolenie nezávislého Tibetu". Dalajláma však tvrdí, že chce pre Tibet iba skutočnú autonómiu a odmieta obvinenia z presadzovania násilia či nezávislosti.
      

Raňajky národnej modlitby sa konajú každý prvý štvrtok vo februári. Ide o politické a spoločenské fórum osobností, na ktorom sa zúčastňuje americký prezident už od čias Dwighta Eisenhowera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies