Euro posilnilo oproti doláru aj voči franku

NETKY.SK • 30 Január 2015, 15:14 • 2 min
Euro posilnilo oproti doláru aj voči franku

LONDÝN - Spoločná európska mena a japonský jen v piatok výrazne posilnili oproti doláru.

slovakia

left justify in out

Euro tak smerovalo k svojmu prvému celotýždňovému rastu od polovice decembra. Do poludnia spoločná mena voči doláru stúpla o 0,2 % na 1,1345 USD/EUR, čo znamenalo, že od začiatku týždňa si pripísala 1,2 %. Jen oproti doláru vzrástol o pol percenta na 117,69 JPY/USD.

 

Na devízovom trhu tento týždeň dominoval aj trend zotavovania hlavných svetových mien oproti švajčiarskemu franku. Na trhu výraznejšie zavládlo presvedčenie, že švajčiarska centrálna banka intervenuje. V piatok kurz eura oproti franku posilnil nad hranicu 1,05 CHF/EUR, a to prvýkrát odvtedy ako centrálna banka Švajčiarska pred dvomi týždňami prestala uplatňovať politiku udržiavania fixného kurzu franku voči euru vo výške 1,2 CHF/EUR. Frank sa v piatok obchodoval na úrovni 1,0509 CHF/EUR, čiže od začiatku týždňa klesol o 6 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies