Sly Stone vyhral proces s bývalým manažérom a právnikom

NETKY.SK • 28 Január 2015, 16:11 • 2 min
Sly Stone vyhral proces s bývalým manažérom a právnikom

USA - Americký spevák, muzikant a producent Sly Stone vyhral proces s bývalým manažérom Geraldom Goldsteinom a právnikom Glennom Stoneom. Sedemdesiatjedenročný hudobník ich zažaloval v roku 2010 pre finančné podvody. Rodák z Dentonu v Texase tvrdil, v rokoch 1989 až 2000 nedostával žiadne platby z podielov a Goldsteina podozrieval, že peniaze odklonil pre seba.

slovakia

left justify in out

Súd v Los Angeles napokon rozhodol v prospech hudobníka a odporcom a ich spoločnej firme prikázal zaplatiť dohromady päť miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 4,4 milióna eur). "Tento prípad ilustroval, ako mnohí umelci v hudobnom priemysle sú obeťami osôb, ktorým s dôverou zverili dohľad nad ich záujmami," uviedol interpretov právnik. 

 

Sly Stone, vlastným menom Sylvester Stewart, bol frontmanom formácie Sly and the Family Stone, s ktorou vydal desať štúdioviek. Skupina hrala dôležitú úlohu pri vzniku soulu, funku a psychedelickej hudby. Medzi ich najslávnejšie piesne patria Everyday People, Dance To The Music, I Want To Take You Higher, Don't Call Me Nigger, Whitey či Family Affair. Napriek úspechom, formáciu narušilo užívanie drog a problémy so zákonom. V roku 1975 Sly Stone vydal sólovku High On You. Nadviazal naňho až v roku 2011 albumom I'm Back! Family & Friends, ktorý obsahoval remixy a cover verzie starších piesní a len tri nové piesne. V roku 1993 ho ako člena spomínanej formácie uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies