Paríž chce intenzívnejší boj proti financovaniu terorizmu

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:39 • 2 min
Paríž chce intenzívnejší boj proti financovaniu terorizmu

BRUSEL - Francúzsko vyzvalo v utorok Európsku úniu, aby zintenzívnila boj proti financovaniu terorizmu. Paríž preto predloží svoje návrhy na väčšiu transparentnosť finančných úkonov v rámci EÚ.

slovakia

left justify in out

Francúzsky minister financií Michel Sapin v utorok povedal, že cieľom je čo najskôr uzavrieť novú európsku dohodu o boji proti praniu špinavých peňazí. Treba tiež podľa neho urýchliť prijatie ďalších opatrení na sledovanie menších finančných prevodov, ktoré sú základom financovania terorizmu. Paríž navrhuje užšiu spoluprácu tajných služieb pri zdieľaní informácií o pohybe podozrivých financií, prísnejšie zákony na zmrazenie účtov podozrivých teroristov a zvýšenie právomocí colných úradov.


Francúzsko prijíma prísne opatrenia na zlepšenie bezpečnosti po teroristických útokoch v Paríži, ktoré si vyžiadali 20 mŕtvych vrátane troch teroristov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies