Lavrov: Moskva je pripravená presadzovať mierové riešenie konfliktu na Ukrajine

NETKY.SK • 25 Január 2015, 15:45 • 2 min
Lavrov: Moskva je pripravená presadzovať mierové riešenie konfliktu na Ukrajine

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes v telefonickom rozhovore svojmu americkému náprotivkovi Johnovi Kerrymu povedal, že Moskva je ochotná urobiť všetko pre to, aby obe strany bojujúce na východe Ukrajiny dospeli k mierovému riešeniu tohto konfliktu.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia ruského ministerstva zahraničných vecí Kerry v dnešnom telefonickom rozhovore navrhol, aby došlo k rozšíreniu okruhu medzinárodných činiteľov, ktorí by mohli pomôcť pri mierových rozhovoroch medzi Kyjevom a proruskými separatistami vo východoukrajinskej Doneckej a Luhanskej oblasti.
      

"Lavrov poukázal na pripravenosť Moskvy urobiť všetko, čo je v jej silách, aby obe (bojujúce) strany presvedčila o potrebe mierového riešenia konfliktu," uvádza sa vo vyhlásení ruského ministerstva zahraničných vecí.
      

Podľa vyhlásenia ruského ministerstva možno reálne výsledky dosiahnuť len priamym dialógom s Doneckom a Luhanskom. Tomu sa však vláda v Kyjeve podľa Moskvy všetkými prostriedkami vyhýba, pretože už očividne nastúpila cestu vojenského ovládnutia juhovýchodnej Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies