Australian Open: Nadal cez Selu do osemfinále, tentoraz bol bez ťažkostí

NETKY.SK • 23 Január 2015, 13:26 • 2 min
Australian Open: Nadal cez Selu do osemfinále, tentoraz bol bez ťažkostí

MELBOURNE - Španielsky tenista Rafael Nadal nasadený ako tretí zvíťazil v piatkovom zápase 3. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne nad Izraelčanom Dudim Selom za 124 minút 6:1, 6:0, 7:5.

slovakia

left justify in out

Tretí set trval o 10 minút dlhšie ako prvé dva dovedna. Nadal v ňom odvrátil dva brejkbaly v otváracom geme, ďalšie dva v siedmom (v šiestej hre sám mal dve šance) a dokonca tri hrozby v jedenástom. Na príjme v dvanástej hre zužitkoval druhý mečbal.

 

Miestny šampión spred šiestich rokov Nadal v 2. kole v piatich setoch prekonal amerického kvalifikanta Tima Smyczeka aj vlastné žalúdočné problémy. V osemfinále ho vyzve juhoafrický rovesník Kevin Anderson (15. v renkingu), ktorého 28-ročný ľavoruký Malorčan zdolal pred piatimi rokmi na "harde" v Montreale 6:2, 7:6 (6). 

 

Nadal bojoval s 29-ročným Selom (106.) premiérovo v kariére. V Rod Laver Arene vynikol na "winnery" 43:20, zároveň urobil menej nevynútených chýb - 25:28. Premenil 7 z 18 brejkbalov, eliminoval všetkých sedem, ktorým čelil. 

 

"Predchádzajúci zápas bol jeden z najnáročnejších v mojej kariére. Mal som šťastie, že som ho zvládol. Ťažko porovnávať, ale dnes som zahral lepšie," povedal držiteľ 14 singlových titulov z Majors Nadal v interview na kurte. 

 

Sela sa nestal prvým Izraelčanom v osemfinále "Happy Slamu" od roku 1992, keď bol Amos Mansdorf dokonca vo štvrťfinále. 


Dvojhra mužov - 3. kolo: 
Rafael Nadal (Šp.-3) - Dudi Sela (Izr.) 6:1, 6:0, 7:5 za 124 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies