V Brazílii zatvorili štadión pre MS 2014, stál 230 miliónov, už potrebuje opravy

NETKY.SK • 23 Január 2015, 11:16 • 2 min
V Brazílii zatvorili štadión pre MS 2014, stál 230 miliónov, už potrebuje opravy

RIO DE JANEIRO - Len v júni minulého roka sa na štadióne v brazílskej Cuiabe hrali štyri zápasy futbalových majstrovstiev sveta, po siedmich mesiacoch potrebuje núdzové opravy.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvatisícovú Arenu Pantanal za 230 miliónov dolárov museli zatvoriť, aby vyriešili "viacero stavebných nedostatkov v záujme bezpečnosti užívateľov," uviedli úrady štátu Mato Grosso, ktorého je Cuiabá hlavným mestom. Okrem iného vraj na štadióne uniká voda.

 

Arena Pantanal patrila k tým, kde sa pred MS meškalo so stavebnými prácami, spomalili ich aj požiar, ktorý zničil časť podzemných priestorov. V okolí štadióna dodnes čakajú na dokončenie niektoré projekty súvisiace so šampionátom. Po skončení turnaja sa objekt zaradil k tým, pre ktoré Brazílčania nenachádzajú adekvátne využitie. V polmiliónovom meste pôsobia dva futbalové kluby, na ktoré sa chodí pozerať 500 až 1000 divákov. 

 

Brazília na stavbu nových alebo rekonštrukciu starých štadiónov v 12 dejiskách vynaložila 3 miliardy dolárov, 90 percent prostriedkov išlo z verejných zdrojov. Viaceré z tucta arén sa stali tzv. bielymi slonmi, slúžia napríklad na detské podujatia, bohoslužby či hromadné svadobné obrady. Okrem Cuiaby stoja takéto giganty v Natale, Manause a hlavnom meste Brasílii. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies