NHL: V Zápase hviezd si zahrá Halák, kapitánmi Toews a Foligno

NETKY.SK • 22 Január 2015, 19:34 • 2 min
NHL: V Zápase hviezd si zahrá Halák, kapitánmi Toews a Foligno

COLUMBUS - Jediný slovenský zástupca sa predstaví v Zápase hviezd zámorskej hokejovej NHL.

slovakia

left justify in out

Cez víkend v Columbuse bude v akcii brankár Jaroslav Halák z New Yorku Islanders, ktorý nahradil v nominácii zraneného Fína Pekku Rinneho z Nashvillu. V pôvodnej nominácii figuroval z každého mužstva minimálne jeden hokejista. Fanúšikovia vybrali na exhibíciu šesť hráčov - šancu od nich dostali lotyšský útočník Buffala Zemgus Girgensons a pätica z Chicaga - brankár Corey Crawford, obrancovia Duncan Keith, Brent Seabrook a útočníci Patrick Kane s Jonathanom Toewsom. Práve Toews a Nick Foligno budú kapitánmi dvoch výberov, ktoré si vyberú spomedzi nominovaných spoločne s trénermi Petrom Laviolettom a Darrylom Sutterom a svojimi asistentmi. Folignovi budú pomáhať Drew Doughty z Los Angeles a Patrick Kane z Chicaga, "áčko" z Toewsovho mužstva budú mať na dresoch Ryan Getzlaf (Anaheim) a Rick Nash (New York Rangers). Celkovo sa v Columbuse predstaví 42 hokejistov.

 

Už šiestu účasť v tejto exhibícii si pripíše Rus Alexander Ovečkin z Washingtonu. Zaujímavý návrat do Columbusu absolvuje skúsený útočník Rick Nash, v súčasnosti opora NY Rangers. Nash v minulosti dlho hral za miestnych Blue Jackets a ako zástupca Columbusu odohral štyri takéto stretnutia. 

V nedeľu 25. januára sa uskutoční exhibičný zápas, deň predtým obľúbené súťaže zručností aj nováčikovský duel s Johnnym Gaudreauom, Filipom Forsbergom, Aaronom Ekbladom, Mikeom Hoffmanom, Tannerom Pearsonom či Jonathanom Drouinom. 

 

Na 29-ročného Jaroslava Haláka čaká prvý štart v Zápase hviezd. "Je to veľká pocta a predovšetkým zásluha celého tímu. V mužstve je viacero hráčov, ktorí by si zaslúžili nomináciu na Zápas hviezd. Nie sme tí, ktorí vyberajú hráčov. Potešilo ma, keď som sa dozvedel správu o nominácii, ale nikdy nechcete vidieť niekoho zranenie," uviedol pre New York Daily News Halák. 

 

V doterajšom priebehu sezóny si Bratislavčan zaslúži každé penny zo štvorročného osemnásťmiliónového kontraktu. V tejto sezóne už prekonal klubový rekord Billyho Smitha v počte víťazných zápasov bez prerušenia. "Nesnažím sa o rekordy, chcem pomôcť mužstvu vyhrať duely a užiť si zápasy. Rovnako to robia aj moji spoluhráči. Je pekné mať dobré brankárske štatistiky, ale tento šport je aj o piatich mužoch, ktorí korčuľujú pred vami. Bez nich by som nebol dnes tam, kde som. Čaká nás veľa práce a ešte sme neskončili," dodal pre NY Daily News Halák, ktorého Islanders čaká v piatok v Nassau Coliseu súboj s Pittsburghom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies