Kandidátka na post veľvyslankyňe v USA dostala súhlas

NETKY.SK • 22 Január 2015, 16:49 • 2 min
Kandidátka na post veľvyslankyňe v USA dostala súhlas

BUDAPEŠŤ - Ministerstvo zahraničných vecí Spojených štátov odovzdalo maďarskému veľvyslanectvu vo Washingtone agremán, v ktorom vyjadruje súhlas s menovaním Réky Szemerkényiovej na post veľvyslankyne Maďarska v USA.

slovakia

left justify in out

Uviedlo to dnes internetové vydanie denníka Népszabadság s odvolaním sa na maďarské ministerstvo zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov.
     

O súhlas maďarská strana oficiálne požiadala vlani 21. novembra, takže celý proces prebehol vo zvyčajnom dvojmesačnom termíne.
     

Népszabadság v stredu napísal, že kým novú americkú veľvyslankyňu Spojených štátov Colleen Bellovú privítali v pondelok na budapeštianskom letisku s "kyticou ruží bez tŕnia" a dva dni nato už aj odovzdala poverovaciu listinu prezidentovi Jánosovi Áderovi, Szemerkényiová ešte stále nedostala od Washingtonu potrebný súhlas.
     

Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó vo verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió v stredu povedal, že agremán pre Szemerkényiovú môže prísť v týchto dňoch; zvyčajná dvojmesačná lehota na jeho udelenie podľa ministrových slov ešte neuplynula.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies