V Lipsku je zatiaľ účasť na akcii LEGIDA ďaleko za očakávaniami

NETKY.SK • 22 Január 2015, 07:53 • 2 min
V Lipsku je zatiaľ účasť na akcii LEGIDA ďaleko za očakávaniami

LIPSKO - Lipskej pobočke protiislamského hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (PEGIDA), ktorá v tomto meste používa skratku LEGIDA, sa predbežne nepodarilo mobilizovať predpokladaný počet stúpencov.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom úvodnom mítingu na jednom z námestí v centre mesta sa podľa odhadov reportérov agentúry DPA zhromaždilo necelých 10.000 ľudí. Organizátori ohlásili úradom v utorok večer predpokladanú účasť 30.000-40.000 demonštrantov, samotné mesto, v ktorom sa malo konať aj 19 podujatí odporcov hnutia, rátalo s účasťou do 100.000 ľudí.
      

Tisícky odporcov LEGIDA zablokovali prístup k dejisku mítingu, vypískali stúpencov protiislamského hnutia a vyzývali ich na odchod. Podľa policajných zdrojov je atmosféra v meste napätá. Verejný poriadok je pripravených zabezpečiť okolo 4000 policajtov z celého Nemecka.
      

Viaceré obchody v centre Lipska dnes preventívne predčasne zatvorili. Hovorca polície konštatoval, že k incidentom doteraz nedošlo, aj keď nasadení príslušníci čelili pozdĺž trasy pochodu útokom fľašami a zábavnou pyrotechnikou. Na jednom z predmestí Lipska došlo k podpáleniu dvoch kontajnerov s komunálnym odpadom. Už popoludní boli hlásené podpaľačské útoky na železničnú trať Lipsko-Drážďany, ktoré výrazne narušili železničnú dopravu v regióne a spôsobili meškanie súprav. Diaľkové vlaky boli odklonené. Kvôli akciám v centre mesta a jeho úplnému uzavretiu pre autá i električky je aj MHD v tejto časti Lipska obmedzená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies