Francúzska polícia zadržala piatich podozrivých z prípravy ozbrojeného útoku

NETKY.SK • 20 Január 2015, 16:51 • 2 min
Francúzska polícia zadržala piatich podozrivých z prípravy ozbrojeného útoku

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala v noci nadnes na juhu krajiny piatich ľudí, ktorí sú podozriví z prípravy teroristického útoku. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

K zatýkaniu došlo v pondelok v noci a dnes nadránom v mestách Béziers a Montpelier. Okrem podozrivých osôb zaistila polícia aj väčšie množstvo výbušnín, uviedol denník Midi Libre. 
     

Najmenej jeden zo zatknutých je podľa Midi Libre občanom Čečenska. Stredajšie vydanie rakúskeho denníka Österreich a francúzsky portál France 3-Regions informovali, že jedným zo zatknutých v Béziers je Rakúšan, u ktorého sa našli výbušniny. Francúzska polícia podľa týchto zdrojov údajne preveruje tvrdenia, že zatknutá pätica plánovala útok v Rakúsku.
     

Jedného zo zadržaných mala polícia už nejaký čas sledovať pre podozrenie z účasti na bombovom útoku v Montpelieri v roku 2008, pri ktorom utrpelo zranenia šesť ľudí, z toho dvaja ťažké. 
     

Polícia sa pre zásah v Béziers a Montpelieri rozhodla v čase, keď sa krajina ešte stále spamätáva z teroristických útokov v Paríži, pri ktorých pred necelými dvoma týždňami zahynulo 20 ľudí vrátane páchateľov. 
     

K zatýkaniu na juhu Francúzska sa polícia vyjadrí ešte dnes na tlačovej konferencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies