Strelec pred kasínom zaútočil na policajtov

NETKY.SK • 18 Január 2015, 09:54 • 2 min
Strelec pred kasínom zaútočil na policajtov

OTTAWA - Ozbrojený muž postrelil v sobotu dvoch policajtov pred kasínom v kanadskej provincii Alberta. Jeden z príslušníkov Kráľovskej kanadskej jazdnej polície (RCMP) utrpel ťažké zranenia a bojuje v nemocnici o život, oznámila televízia CBC News.

slovakia

left justify in out

Muž začal strieľať na členov policajnej hliadky, ktorí počas noci preverovali ukradnuté auto odstavené na parkovisku pred kasínom v meste St. Albert severozápadne od provinčnej metropoly Edmonton.
      

Páchateľ z miesta činu ušiel a neskôr ho našli mŕtveho v opustenom dome neďaleko mesta St. Albert. Motivácia jeho činu nebola bezprostredne známa.
      

Jedného zo postrelených policajtov (49) po ošetrení v nemocnici prepustili do domáceho ošetrenia. Druhý je stále v ohrození života.  
      

Motivácia streľby na policajtov v Alberte nebola bezprostredne známa. Incident však vzbudil veľkú pozornosť miestnych médií po dvoch teroristických útokoch z vlaňajšieho októbra, pri ktorých zahynuli dvaja príslušníci kanadských ozbrojených síl. Páchateľov oboch útokov - radikalizovaných kanadských moslimov - zneškodnila polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies