Talianske námorníctvo a pobrežná stráž zachránili takmer 1000 migrantov

NETKY.SK • 17 Január 2015, 08:52 • 2 min
Talianske námorníctvo a pobrežná stráž zachránili takmer 1000 migrantov

RÍM - Takmer 1000 migrantov bolo za posledných 24 hodín zachránených v strednej časti Stredozemného mora. Na palube lode talianskeho námorníctva sa pri tom narodilo dieťa, informovala v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hliadkovacie plavidlo Libra patriace talianskemu vojenskému námorníctvu vyzdvihlo 286 osôb z dvoch lodí v núdzi pri pobreží Líbye. Neskôr vzalo na palubu ďalších 204 migrantov, ktorých predtým zachránila talianska pobrežná stráž.
      

"Za pomoci lekárskeho personálu vojenského námorníctva na palube plavidla Libra somálska žena porodila chlapca. Dostal meno Hamed Idiris Ibrahim. Chlapec aj jeho matka sú v dobrom zdravotnom stave," napísalo námorníctvo vo svojom vyhlásení.
      

Pobrežná stráž oznámila, že v piatok počas viacerých zásahov vyzdvihla ďalších 435 migrantov vrátane dvoch ľudí, ktorých previezol vrtuľník do nemocnice na ostrove Lampedusa. Deň predtým vzala pobrežná stráž na palubu 51 migrantov, ktorých predtým zachránila obchodná loď a odovzdala talianskym úradom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies