Referendum o rodine prídu podporiť zahraničné osobnosti

NETKY.SK • 16 Január 2015, 16:56 • 2 min
Referendum o rodine prídu podporiť zahraničné osobnosti

BRATISLAVA - Dôležitosť nadchádzajúceho referenda o rodine priblížila dnes na tlačovej besede v Bratislave líderka obdobného a úspešného referenda v Chorvátsku Željka Markič.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla bývalá lekárka, novinárka, vojnová spravodajkyňa a aktivistka za ľudské práva, „minuloročné referendum (v Chorvátsku) bolo reakciou na kroky politikov, ktorí bez pýtania sa ľudí postupne menia hodnoty a kultúru krajiny“.
     

Potrebu referendového "áno" priblížili na tlačovej besede protagonisti referenda na Slovensku zo združenia Aliancia pre rodinu (AZR). „Aliancia za rodinu sa rozhodla zrealizovať referendum o ochrane rodiny. Chceme chrániť deti a ich práva, chceme, aby rodina zostala najdôležitejšou hodnotou spoločnosti. Chceme v referende dať ľuďom možnosť, aby zobrali budúcnosť Slovenska do svojich rúk,“ vysvetlil Anton Chromík z aliancie. Na dnešnom stretnutí predstavili aj aktuálny symbol referenda – je ním skrížená biela stužka. Ako povedal hovorca AZR Peter Kremský, „chceme touto stužkou verejne vyzvať všetkých ľudí, aby vedeli, že rodinu a život našich detí považujeme za to najcennejšie“.
     

Členovia aliancie sa posťažovali na negativistickú kampaň, ktorá sa vedie v médiách proti referendu, respektíve vyzýva na jeho bojkot. Ako pripomenula Željka Markič, „podobná, vyhrážajúca sa kampaň bola aj v Chorvátsku, napriek tomu sa ľudia dokázali postaviť proti odporúčaniam socialistickej vlády, ktorá napriek odporu verejnosti chcela zaviesť ideologickú výchovu do všetkých základných a stredných škôl. Referendum však bolo úspešné s hlasmi 66 percent voličov.“ Željka Markič sa postupne predstaví na stretnutiach s občanmi v Banskej Bystrici, Košiciach, Bratislave, Trnave, Trenčíne, Prešove, Ružomberku a Žiline. Jej aktivita súvisí so šnúrou zahraničných návštev osobností pre ľudské práva, ktoré prídu na Slovensko podporiť účasť na referende.
     

Referendum sa uskutoční 7. februára a na hlasovacích lístkoch budú tri otázky z pôvodných štyroch, jednu zamietol Ústavný súd SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies