V kauze výbuchu na štadióne medzi Slovanom a Ružomberokom predvolali deväť svedkov

NETKY.SK • 15 Január 2015, 10:31 • 2 min
V kauze výbuchu na štadióne medzi Slovanom a Ružomberokom predvolali deväť svedkov

BRATISLAVA - Až deväť svedkov predvolala na dnes predsedníčka senátu Okresného súdu Bratislava III, aby vypovedali v procese s Tomášom P., ktorý je obžalovaný z toho, že v auguste 2013 hodil počas futbalového zápasu medzi Slovanom Bratislava a MFK Ružomberok do sektoru ružomberských fanúšikov silný delobuch.

slovakia

left justify in out

Výbuch profesionálnej pyrotechniky Delová rada 75 mm, ktorá je predajná len na špeciálne povolenie, rozmetala vtedy dve sedadlá a zranila deväť ľudí, vrátane dvoch detí. Na dnešné pojednávanie sa dostavilo šesť z deviatich predvolaných svedkov. Tomáš P. je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia.
      

"Bol som na futbalovom zápase, vypukol tam nejaký konflikt s esbeskou, niekto v kotle zakričal, že vynášajú nejakého pána a bijú ho. Chceli sme zabrániť tomu, aby dotyčného pri vyprevádzaní zo štadónu bili. Presunuli sme sa k tribúne hostí, kde som videl jedno prskanie, niečo sa odrazilo smerom k tribúne hostí a potom som začul ranu. Nastala tam panika a ľudia utekali a nevedeli kam. Potom robila na mňa polícia nátlak, obviňovali ma, že som výbuch spôsobil ja a rozširovali v okolí, že som dokonca drogový díler. Pritom som športovec," uviedol jeden z predvolaných svedkov, ktorí je skalným fanúšikom Slovanu.
      

"Bolo to asi v 82. minúte, bol som na tribúne hostí. Videl som letieť nejaký predmet a zasyčanie. Zakričal som pozor a asi o tri sekundy to buchlo. Osoba, ktorá to hodila, mala šatku cez tvár, tričko s bielym nápisom a rifle. Stála na tribúne hore z pohľadu ihriska na ľavej strane. Osobe som do tváre osoby videl, mala však šatku - možno by som ju vedel spoznať podľa obočia," uviedol zase dnes jeden z ružomberských fanúšikov.
      

Proces bude pokračovať v marci výpoveďami ďalších svedkov. Naposledy súd na hlavnom pojednávaní v októbri minulého roku vypočul niekoľko svedkov, medzi nimi usporiadateľov, fanúšikov Slovana a jedného návštevníka zápasu z Ružomberka. Incident sa stal 18. augusta 2013 na štadióne na Pasienkoch. Tomáša P. stíhajú od novembra 2013, istý čas strávil vo vyšetrovacej väzbe. Ešte vlani na polícii tvrdil, že zapálenú delovú ranu mu niekto dal ruky a on ju hodil do sektora ružomberských fanúšikov. Vtedy vraj nevedel, čo to je. K činu sa vraj priznal len preto, aby zapadol do istej partie fanúšikov a mohol s nimi ísť na zápasy v zahraničí. Pred súdom už tvrdí, že je nevinný. "Zbadal som, ako dvaja chalani stáli vedľa seba a jeden z nich hodil delobuch, videl som, ako letí a prská. Potom nastal výbuch," povedal na júlovom pojednávaní. Za všeobecné ohrozenie mu hrozí väzenie na desať až 15 rokov.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies