EL: Infiniti aréna po dlhšom čase opäť zažila opojnú chuť víťazstva

NETKY.SK • 15 Január 2015, 09:07 • 2 min
EL: Infiniti aréna po dlhšom čase opäť zažila opojnú chuť víťazstva

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice si po stredajšom triumfe v domácej Infiniti aréne nad obhajcom trofeje Európskej ligy Galatasarayom Istanbul (59:50) naďalej udržali teoretickú šancu na postup z A-skupiny. Pod dôležité víťazstvo sa podpísala predovšetkým tri hráčky, ktoré nastrieľali dovedna 43 bodov.

slovakia

left justify in out

"Atmosféra sa nedala opísať a fanúšika bolo cítiť v každej sekunde zápasu. Vlievalo nám to energiu do žíl a touto cestou by som sa veľmi rád poďakoval divákom, že prišli v hojnom počte a vytvorili fantastickú atmosféru. Podali sme diametrálne odlišný výkon ako v predchádzajúcich stretnutiach, spravili minimálne množstvo individuálnych chýb a myslím si, že nám vyšla i taktika bránenia vyšších hráčok. Klobúk dole pred dievčatami," uviedol po stretnutí hlavný kormidelník Maroš Kováčik.
      

Do povedomia divákov sa bezpochyby zapísala najnovšia posila tímu z východoslovenskej metropoly Ta'Shauna Rodgersová z USA, ktorá na začiatku záverečnej štvrtiny za stavu 38:36 ukázala pevné nervy i presnú ruku a dvoma trojkami upravila na 44:36. "S výsledkom som spokojná, i keď sme mali v tretej štvrtine menší výpadok. Sú tu vynikajúci fanúšikovia, no potrebujem minimálne aspoň týždeň na osvojenie si signálov," konštatovala po stretnutí hráčka s prezývkou Sugar. Košičanky nastrieľali dovedna 8 trojok a presne polovicu z nich dala práve Rodgersová. Úspešná streľba potešila i generálneho manažéra klubu Daniela Jendrichovského: "Neviem, či sme dali toľko trojok za ročné pôsobenie v Steel aréne ako proti Galatasarayu. Crystal mala za sebou prvý pokus spoza trojkového oblúka a hneď ho premenila. Domáce koše majú pozbierať naše lopty a 'zjedli' trojky najmä Sugar Rodgersovej v čase, keď nám najviac tieklo do topánok."
      

Double-double zaznamenala Američanka Crystal Langhorneová za 15 bodov a 13 doskokov. Treťou do partie bola nestarnúca kapitánka Good Angels Zuzana Žirková, ktorá sa so šestnástimi bodmi stala najlepšou strelkyňou zápasu. Tím podržala predovšetkým v tretej desaťminútovke, keď po zmene defenzívy súpera zaznamenala všetky body domáceho družstva (5:15). "Prestali sme hrať našu organizovanú hru, som rada, že v ťažkých momentoch nám padali nejaké koše a dostali sme sa späť na rozdiel desiatich bodov. To bolo veľmi dôležité a tým sme zlomili zápas," zamyslela sa Žirková.
      

Good Angels vymenili Steel arénu za domovskú Infiniti, ktorá sa po dlhšej dobe mohla privítať zápas Európskej ligy a hneď s prívlastkom víťazný. "Je to skvelá vec a myslím si, že nám to určite pomohlo. Atmosféra je tu úplne iná, keď tu trénujete celý rok a potom zrazu prídete do veľkého priestoru je to veľký rozdiel a aj keď sme sa veľmi snažili, akosi to nešlo. V novom roku sme si povedali, že skúsime i túto zmenu a som rada, že nám to vyšlo. Bol to najmä kolektívny výkon so srdcom, ktorý nám doteraz možno chýbal," pochvaľovala si Žirková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies