Asad vyzval bojovať proti terorizmu zdieľaním informácií tajných služieb

NETKY.SK • 14 Január 2015, 13:09 • 2 min
Asad vyzval bojovať proti terorizmu zdieľaním informácií tajných služieb

BEJRÚT - Sýrsky prezident Bašár Asad vyzval na zdieľanie informácií spravodajských služieb v boji proti terorizmu medzi štátmi a uviedol, že minulotýždňové útoky v Paríži spôsobila politika európskych vlád.

slovakia

left justify in out

V exkluzívnom rozhovore pre české Literární noviny Asad zdôraznil, že "zabíjanie civilistov je terorizmus, bez ohľadu na to, či s týmito zabitými súhlasíme alebo nie." "Sme proti zabíjaniu nevinných ľudí kdekoľvek na svete," dodal.
      

Sýrske vedenie od začiatku tamojšej krízy upozorňovalo Západ, aby nepodporoval terorizmus a neposkytoval mu politické krytie, "pretože všetko sa odrazí vo vašich krajinách a na vašich ľuďoch." "Nepočúvali nás," konštatoval Asad.
      

Západných politikov označil za krátkozrakých a úzkoprsých a obvinil ich zo zodpovednosti za to, čo sa teraz deje v Sýrii a na Blízkom východe, ako aj za minulotýždňové útoky islamistov vo Francúzsku. Pripustil, že sú zodpovedné "možno aj za to, čo sa pre časom stalo v iných európskych krajinách".
      

Podľa Asada za súčasného stavu je nutné bojovať proti teroristom silou. Súčasne však podľa Literárnych novín konštatoval, že vo všeobecnej rovine na boj s terorizmom nie sú potrebné armády, stačí vraj lepšia politika. 
      

"S neznalosťou musíme bojovať kultúrou a vzdelaním, na boj proti chudobe by sme mali budovať dobrú ekonomiku a ešte k tomu si o boji proti terorizmu vymieňať informácie medzi štátmi," uviedol Asad v rozhovore pre Literární noviny, čím podľa nich ponúkol nepriamo spoluprácu aj Západu.
      

Nové číslo Literárných novín s exkluzívnym rozhovorom s Bašárom Asadom bude v predaji od 15. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies