Del Potrov vydarený návrat v Sydney

NETKY.SK • 13 Január 2015, 11:28 • 2 min
Del Potrov vydarený návrat v Sydney

SYDNEY - Argentínsky grandslamový šampión Juan Martín Del Potro v utorok na turnaji ATP World Tour 250 Apia International na tvrdom povrchu v austrálskom Sydney uspel pri svojom návrate do tenisového diania po takmer ročnej maródke s rukou.

slovakia

left justify in out

V 1. kole dvojhry si poradil s Ukrajincom Sergijom Stachovským za 82 minút 6:3, 7:6 (4). V osemfinále vyzve 27-ročnú jednotku tohto podujatia Fabia Fogniniho (18. v počítačovom poradí). Proti Talianovi má štatistiku 2:1, stretnú sa po takmer ôsmich rokoch.

 

"Pre mňa je to úžasný moment. Myslím si, že v mojom prvom zápase po desiatich mesiacoch som si počínal dobre. Kvalitne som podával a môj forhend stále funguje. Sú to povzbudivé signály. Potrebujem však veľmi tvrdo zapracovať na bekhende a pohybe. V tejto chvíli si najmä užívam ten návrat. Úprimne hovorím, že som ho neočakával v takto skorej fáze sezóny. Som teda veľmi šťastný," citoval Juhoameričana web Asociácie tenisových profesionálov (ATP). 

 

Hrdina newyorských US Open 2009 Del Potro po marcovej operácii zápästia "nedominantnej" ľavej ruky pocítil na sklonku decembra znova bolesť v predmetnej oblasti, zrušil svoj štart v minulotýždňovom Brisbane. Dvadsaťšesťročný rodák z Tandilu disponuje tzv. chráneným renkingom v podobe 7. priečky (reálne je na 338. pozícii), ale v Sydney obhajuje titul na základe voľnej karty. 

"Zdá sa mi, že zápästie je v poriadku. Podstúpim nejakú hodinu regeneračných procedúr a zajtra určite budem pripravený znova hrať. Čakal som, že po intenzívnom zápase to bude horšie," skonštatoval argentínsky dlháň. 

 

Del Potro chýbal v súťažnom dianí od februára 2014. Pre zverenca Franca Davína nie je comeback novou skúsenosťou. V máji 2010 mu totiž operovali práve zápästie a v januári 2011 bol až na 485. mieste v počítačovom poradí. Niekdajší 4. muž svetového rebríčka Del Potro je držiteľom 18 singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne. 

Dvojhra - 1. kolo: 
Juan Martín Del Potro (Arg.) - Sergij Stachovskij (Ukr.) 6:3, 7:6 (4) za 82 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies