Obálka s jedom pre Babiša: Podozrivého Taliana zadržali v Slovinsku

NETKY.SK • 12 Január 2015, 17:25 • 2 min
Obálka s jedom pre Babiša: Podozrivého Taliana zadržali v Slovinsku

ĽUBĽANA/PRAHA - Odosielateľa poštovej zásielky s toxickým obsahom adresovanej českému vicepremiérovi, ministrovi financií Andrejovi Babišovi zadržala údajne ešte pred vianočnými sviatkami polícia v Slovinsku.

slovakia

left justify in out

 Podľa dostupných informácií slovinských i českých médií ide o talianskeho občana, ktorého zadržali 22. decembra v Novej Gorici a ktorý je aktuálne za mrežami.
     

Ako vyplýva z informácií denníka Primorske novice, Talian čelí dôvodnému podozreniu z trestného činu teroristického charakteru.
     

Česká polícia sa ku kauze zatiaľ podrobnejšie odmieta vyjadriť, potvrdila iba spoluprácu so slovinskou stranou.

     

Podobne jedovatý list odhalili v novembri aj na českom ministerstve vnútra. Táto zásielka bola odoslaná zo Švédska. Slovinská strana spolupracovala podľa informácií, ktoré priniesol spravodajský web tamojšej verejnoprávnej televízie, aj s bezpečnostnými zložkami tejto severskej krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies