Cameron bude koncom budúceho týždňa vo Washingtone

NETKY.SK • 11 Január 2015, 09:38 • 2 min
Cameron bude koncom budúceho týždňa vo Washingtone

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama prijme na budúci týždeň vo washingtonskom Bielom dome britského premiéra Davida Camerona.

slovakia

left justify in out

Biely dom informoval, že štátnici na budúci štvrtok absolvujú pracovnú večeru a v piatok budú v Oválnej pracovni rokovať o celom rade otázok medzinárodnej politiky, vrátane obchodných záležitostí, ekonomického rastu, vzostupu aktivít islamistických extrémistov, ako aj o podiele Ruska na vývoji situácie na východe Ukrajiny.
      

Schôdzka sa uskutoční týždeň po tom, ako Francúzsko zažilo najhorší teroristický útok za posledné desaťročia, keď trojica útočníkov zastrelila spolu 17 ľudí: 12 v redakcii satirického týždenníka Charlie Hebdo, jednu príslušníčku mestskej polície a štyroch ďalších ľudí v obchode s kóšer potravinami. 
      

Očakáva sa, že Cameron sa dnes v Paríži zúčastní na manifestácii na pamiatku obetí útokov a na obranu hodnôt, ku ktorým sa hlási Francúzska republika. Účasť na nej prisľúbila francúzska politická elita - s výnimkou Národného frontu, ktorého zástupcovia neboli Elyzejským palácom ani vládou pozvaní. Na pochode sa zúčastnia aj ďalší štátnici zo zahraničia, vrátane izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies