Pri požiari v Levoči utrpeli zranenia dve osoby, spôsobil škodu 30-tisíc

NETKY.SK • 10 Január 2015, 11:56 • 2 min
Pri požiari v Levoči utrpeli zranenia dve osoby, spôsobil škodu 30-tisíc

LEVOČA - Dve osoby utrpeli zranenia pri požiari, ktorý zachvátil v noci nadnes rodinný dom v meste Levoča. Spôsobil škodu za približne 30.000 eur.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval veliteľ zásahu Ján Jochman, informáciu o požiari domu na Vysokej ulici v Levoči získali hasiči dnes približne o 02.30 h. Do boja s ohňom následne povolali zvýšený počet hasičov a techniky s cieľom zabrániť jeho rozšíreniu na ďalšie príbytky. Rodinný dom, ktorý zasiahol požiar, sa totiž nachádzal v radovej zástavbe.
      

Na zásahu sa podieľalo 13 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z viacerých staníc s automobilovým rebríkom, vysokozdvižnou plošinou a troma cisternovými vozidlami. Silné zadymenie si vyžiadalo nasadenie autonómnych dýchacích prístrojov u príslušníkov HaZZ. Ich práca bola náročná aj vzhľadom na to, že pri likvidácii požiaru museli rozoberať strešnú konštrukciu domu. Počas zásahu došlo zároveň k spadnutiu jednej z jeho stien.
      

Oheň zachvátil okrem strechy aj podkrovie a izby na prvom nadzemnom podlaží. V podkrovnej časti sa v čase požiaru nachádzali dve osoby. "Pre plamene sa nemohli dostať z domu cez schodisko, preto vyskočili z okna, pričom si pri páde poranili dolné končatiny," uviedol Jochman s tým, že po lekárskom ošetrení sú už obaja v domácom liečení. 
      

Čo spôsobilo nočný požiar v Levoči, je zatiaľ v štádiu vyšetrovania. Bude sa skúmať, či príčinou bola nedbalosť pri manipulácii s otvoreným ohňom, neodborné zhotovenie komínového telesa, alebo napríklad neodborné pripojenie kachlí ku komínu. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies