BRATISLAVA - Časti moriaka môžu byť upravené a servírované rovnako ako kuracie mäso – rýchlo. Morčacie prsia bez kože predstavujú výborný nízkotučný zdroj bielkovín. Ich obsah tuku je ešte nižší ako u rovnako upravených kuracích pŕs.
Suroviny:
800g morčacích pŕs, 2 póry, 2 PL solamylu, 3 ČL karí korenia, 2 kocky zeleninového bujónu, olej,
Príprava:
1. Morčacie prsia nakrájame na medajlónky.
2. Solamyl zmiešame s karí korením a mäso v tejto zmesi obalíme.
3. Prudko z oboch strán opečieme na oleji, zalejeme vodou, pridáme bujóny a udusíme do mäkka. Do uduseného pridáme nakrájané póry na kolieska a 2-3 minútky ešte necháme prejsť varom.
Ako prílohu podávame varený karfiol.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies