VIDEO Polícia ukončila rukojemnícku drámu v parížskom kóšer obchode: Vyžiadala si päť obetí!

NETKY.SK • 9 Január 2015, 19:36 • 2 min
VIDEO Polícia ukončila rukojemnícku drámu v parížskom kóšer obchode: Vyžiadala si päť obetí!

PARÍŽ - Francúzska polícia dnes po niekoľkých hodinách ukončila rukojemnícku drámu v parížskom obchode s kóšer potravinami, kde ozbrojený muž zadržiaval viacerých rukojemníkov.

slovakia

left justify in out

Rukojemnícka dráma v Paríži si podľa televízie BFMTV vyžiadala celkovo päť obetí, vrátane Coulibalyho. Štyria z rukojemníkov sú vážne zranení. Tri z obetí zastrelil Coulibaly pri vtrhnutí do obchodu, identita štvrtej obete zatiaľ nie je známa, ale policajné zdroje pripúšťajú, že by mohlo ísť i útočníkovho komplica. 

 

 

O život prišiel aj ozbrojený muž, ktorý v supermerkete niekoľko hodín zadržiaval bližšie nešpecifikovaný počet rukojemníkov.
           

Podľa BBC boli zranení dvaja policajti. Redaktor týždenníka Le Nouvel Observateur však vyslovil domnienku, že operácia v supermarkete sa ešte celkom neskončila, pretože policajti stále po niekom pátrajú v jeho okolí. Polícia okrem toho naďalej pátra po jeho družke Hayat Boumeddiennovej. 
      

Zásah v Paríži sa uskutočnil takmer simultánne s operáciou v obci Dammartin-en-Goele na severovýchode Francúzska, pri ktorej boli zabití dvaja islamskí teroristi, podozriví zo stredajšieho útoku na redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo. 
      

Rukojemnícka dráma v obchode na východe Paríža sa začala okolo 09.30 h SEČ. Stále sa nevie, koľko ľudí ozbrojenec zadržiaval. Počas oslobodzovacej operácie však z predajne vybehlo okolo desať ľudí, uviedla BBC.  
      

Bližšie podrobnosti o zásahu ani udalostiach v supermarkete zatiaľ nie sú známe, keďže polícia celú oblasť vopred uzavrela. Z okolia obchodu sa podľa reportérov začali podvečer ozývať opakované silné výbuchy a streľba. Následne bolo vidieť, ako policajti vyvádzajú z obchodu oslobodených rukojemníkov. 
     

 


     

     

Úrady potvrdili, že muž, ktorý zajal rukojemníkov v supermarkete, je podozrivý aj zo štvrtkového zastrelenia policajtky na južnom predmestí Paríža. Ide o 32-ročného muža čiernej pleti menom Amedy Coulibaly. Polícia pátra aj po jeho komplicke, zapletenej v štvrtkovom útoku, 26-ročnej Hayat Boumeddiene.
      

K najnovšiemu dianiu vo Francúzsku sa okolo 20.00 h SEČ vyjadrí v televízii prezident Francois Hollande.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies