Orbán: Snažíme sa zachovať spoluprácu s Ruskom, aj napriek napätej situácii

NETKY.SK • 9 Január 2015, 10:02 • 2 min
Orbán: Snažíme sa zachovať spoluprácu s Ruskom, aj napriek napätej situácii

BUDAPEŠŤ - Maďarsko sa aj napriek napätej situácii snaží o to, aby bola zachovaná politická i hospodárska spolupráca medzi Maďarskom a Ruskom, vyhlásil dnes predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vo verejnoprávnom rozhlase.

slovakia

left justify in out

V reakcii na otázku týkajúcu sa pripravovanej návštevy nemeckej kancelárky Angely Merkelovej 2. februára a následnej návštevy ruského prezidenta Vladimira Putina premiér povedal, že tieto prípravy sú v rôznych fázach.

 

"Kým budapeštianska schôdzka s Merkelovou má určený dátum aj tému, Putinova cesta je síce na programe, rozhodnutie však ešte nepadlo. Nie je zatiaľ známy termín, ale ani okruh tém, o ktorých by sa malo rokovať," dodal Orbán s poznámkou, že Putin príde do Budapešti zrejme čoskoro.

 

Podľa maďarského premiéra záujmom Maďarska je v atmosfére vznikajúcej studenej vojny zostať mimo všetkých konfliktov, ktoré sa netýkajú Maďarska. "Nechceme, aby nás Rusi, ale ani Američania vtiahli do vznikajúcej situácie, ktorá pripomína studenú vojnu," zdôraznil.

 

Maďarský denník Népszava v utorok napísal, že Putin príde do maďarského hlavného mesta zhruba mesiac po Merkelovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies