Libanon zavádza pre Sýrčanov vízovú povinnosť

NETKY.SK • 3 Január 2015, 18:46 • 2 min
Libanon zavádza pre Sýrčanov vízovú povinnosť

BEJRÚT - Od piateho januára bude Libanon vyžadovať od Sýrčanov pri vstupe do krajiny víza, oznámil to 31. decembra. Doteraz mohli Sýrčania prechádzať hranice s Libanonom voľne, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Uviedla, že sýrsky veľvyslanec v Libanone reagoval na uvalenie bezprecedentných obmedzení na Sýrčanov pri vstupe do krajiny výzvou, aby obe krajiny koordinovali svoju vízovú politiku.
      

Libanonská štátna tlačová agentúra citovala sýrskeho veľvyslanca Alího Abdel-Karima Alího, ktorý dnes povedal, že Damask chápe nové opatrenie. Avšak obmedzenie "vstupu a odchodu Sýrčanov z Libanonu vyžaduje koordináciu a integráciu medzi zúčastnenými stranami oboch krajín". "Myslím si, že prijaté opatrenia prinášajú lepšie vyhliadky ako predchádzajúce opatrenia, libanonskú vládu v tomto smere podporujeme," citovala ambasádora AP.
      

Od začiatku občianskej vojny v Sýrii našlo útočisko v Libanone odhadom 1,5 milióna sýrskych utečencov. Samotný Libanon má 4,5 milióna obyvateľov a prílev sýrskych utečencov predstavuje obrovskú záťaž na jeho ekonomiku, zdroje, infraštruktúru i citlivú sektársku rovnováhu.
      

Nová vízová politika vyžaduje, aby Sýrčania mali pri vstupe do Libanonu jedno zo šiestich typov víz, napríklad turistické, študentské, obchodné či lekárske.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies