Izrael zmrazil Palestínčanom poskytované financie

NETKY.SK • 3 Január 2015, 18:25 • 2 min
Izrael zmrazil Palestínčanom poskytované financie

JERUZALEM - Izrael sa rozhodol zmraziť financie, ktoré každý mesiac poskytuje Palestínčanom, v reakcii na to, že palestínsky prezident Mahmúd Abbás kontaktoval Medzinárodný trestný súd (ICC) v Haagu a ďalšie medzinárodné agentúry.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaného izraelského predstaviteľa.
     

Podľa neho sa premiér Benjamin Netanjahu rozhodol po konzultácii s členmi vlády zmraziť plánovaný mesačný presun 500 miliónov izraelských šekelov (asi 125 miliónov dolárov), na ktorý sa Palestínčania spoliehajú ako na zdroj financovania chodu ich vlády a platov štátnym zamestnancom na palestínskych samosprávnych územiach.
      

Izrael pohrozil reštriktívnymi opatreniami hneď v stredu, keď Abbás podpísal tzv. Rímsky štatút, nevyhnutný predpoklad pre začlenenie Palestíny do štruktúry ICC. Abbás tak urobil po tom, ako Bezpečnostná rada OSN odmietla palestínsky návrh rezolúcie požadujúcej stiahnutie izraelských síl z okupovaných území.
      

Izrael odsúdil Abbásov krok ako jednostranný a zdôraznil, že oslabuj možnosti dojednať mier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies