Na horách je dnes oblačné a veterné počasie

NETKY.SK • 3 Január 2015, 10:26 • 2 min
Na horách je dnes oblačné a veterné počasie

BRATISLAVA - Na horách je dnes oblačné a veterné počasie, ranné teploty klesali pod bod mrazu. Ako agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour, sezónu dnes otvárajú v Čičmanoch, zajtra v Makovici – Nižnej Polianke alebo vo Fričkovciach.

slovakia

left justify in out

Upravené zjazdovky ponúka už viac ako 70 zimných areálov. V strediskách pretrvávajú napriek včerajším miernym teplotám a niekde aj dažďovým zrážkam v poobedných hodinách, dobré až veľmi dobré lyžiarske podmienky.

 

Podľa Stykovej snehová prikrývka dosahuje 20 až 45 cm, je tvorená najmä technickým snehom, ten môže byť vo vysokohorských lokalitách zmrznutý. Prevádzka v strediskách je čiastočná, no za uplynulé dni sa podarilo prevádzkovateľom zvýšiť počet otvorených zjazdoviek. Niekde je k dispozícii už takmer plný počet svahov, napríklad na Štrbskom Plese, v Tatranskej Lomnici alebo na Roháčoch - Spálenej. Lyžuje sa aj v nižšie položených areáloch ako Pezinská Baba, Zochova chata, Skiland Stará Myjava, Bezovec, Kálnica, Kokava – línia alebo Vadičov, podmienky sú tu prevažne dobré. Viacero stredísk ponúka lyžovačku i vo večerných hodinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies