Irán postihlo stredne silné zemetrasenie

NETKY.SK • 30 December 2014, 11:26 • 2 min
Irán postihlo stredne silné zemetrasenie

TEHERÁN - Zemetrasenie s magnitúdou 5,3 zasiahlo dnes riedko osídlenú oblasť na juhu Iránu, nespôsobilo však zranenia a ani si nevyžiadalo obete. Podľa agentúry AP o tom dnes informovala iránska štátna televízia.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia bolo približne 120 kilometrov juhovýchodne od mesta Búšehr, kde sa nachádza prvá iránska jadrová elektráreň, vybudovaná s pomocou Ruska.
      

Najmenej 37 obetí si vyžiadalo vlaňajšie zemetrasenie s magnitúdou 6,1, ktoré postihlo tú istú oblasť. Stovky ďalších obyvateľov vtedy utrpelo zranenia. Elektráreň v Búšehri, ktorá je odolná voči zemetraseniam do magnitúdy 8,0, vtedy neutrpela nijaké škody.
      

Irán je dejiskom častých zemetrasení. V roku 2003 prišlo o život približne 26.000 ľudí po zemetrasení s magnitúdou 6,6, ktoré zrovnalo so zemou historické mesto Bám na juhovýchode Iránu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies