Slovenská reprezentácia do 18 rokov sa v Zuchwile rozlúčila víťazstvom nad Nemeckom

NETKY.SK • 29 December 2014, 18:52 • 2 min
Slovenská reprezentácia do 18 rokov sa v Zuchwile rozlúčila víťazstvom nad Nemeckom

ZUCHWIL 29. decembra (SITA) - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov zvíťazila vo svojom poslednom vystúpení na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile nad rovesníkmi z Nemecka 2:1.

slovakia

left justify in out

Skóre pondelkového duelu už vo 4. min otvoril v oslabení Peter Valent, rozdielový presný zásah dosiahol v tretej tretine v presilovke Miroslav Struška. Nemci takisto v početnej výhode v čase 58:50 iba zmiernili prehru. Zverenci Antona Bartánusa neobhájili na turnaji vlaňajšie prvenstvo, do utorkového programu už nezasiahnu.

 

Hlas (zdroj: HockeySlovakia.sk) 
Anton Bartánus (tréner SR "18"): "Záverečný zápas, štvrtý za štyri dni, bol po ťažkom dueli so Švajčiarmi fyzicky veľmi náročný. Zvládli sme ho však mentálne, boli sme po celé stretnutie lepším kolektívom, ktorý diktoval tempo hry a vývoj na ľade. Škoda len, že sme nevyužili viacero veľmi dobrých šancí na strelenie ďalších gólov, najmä v druhej tretine. Naši zverenci potvrdili stúpajúcu výkonnosť, rovnako ako v nedeľu aj dnes bol brankár Húska spoľahlivým článkom tímu. Situáciu sme si v závere skomplikovali. Pri dvojnásobnej presilovke Nemcov, keď pri vylúčení Tršku hral súper aj bez brankára Lálu, mimochodom syna bývalého kanoniera čs. reprezentácie Jiřího Lálu, tečovaný puk skončil v našej bránke. Všetko zlé býva na niečo dobré, v takýchto situáciách, ktoré bývajú vypäté až hraničné, mladí hráči rastú, naberajú skúsenosti, zoceľujú sa psychicky." 

 

Výsledok - Turnaj piatich krajín do 18 rokov v Zuchwile: 

Slovensko "18" - Nemecko "18" 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) 
Góly: 4. Valent (M. Murín), 46. Struška (M. Roman, D. Trška) - 59. Daubner 
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Hebeisen, Urban - Dreyfus, Obwegesser (všetci Švaj.) 

 

Zostávajúci program podujatia: 
pondelok 29. decembra: Fínsko "18" - Švajčiarsko "18" (18.30) 
utorok 30. decembra: Nemecko "18" - Fínsko "18" (11.00), Švajčiarsko "18" - Česko "18" (14.30)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies