Pri výkone práce zomrelo v tomto roku vo svete 60 novinárov

NETKY.SK • 23 December 2014, 09:02 • 2 min
Pri výkone práce zomrelo v tomto roku vo svete 60 novinárov

NEW YORK - Pri výkone svojej práce alebo v súvislosti s ňou zomrelo v tomto roku vo svete 60 novinárov, pričom 44 percent z nich sa stalo obeťou vraždy. Informoval o tom v dnes zverejnenej správe Výbor na ochranu novinárov (CPJ) v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovšej bilancie newyorskej organizácie pre rok 2014 "neobvykle vysoké percento" alebo zhruba jednu štvrtinu zo zabitých novinárov tvorili zahraniční reportéri, napísala agentúra AP.
      

Medzi novinármi, ktorých zabili v roku 2014, bola tiež nemecká fotografka agentúry Associated Press Anja Niedringhausová, ktorú zastrelili pri pokrývaní volieb v Afganistane.
      

Počet usmrtených novinárov je podľa CPJ oproti vlaňajšku nižší, pričom v predchádzajúcom roku prišlo o život 70 redaktorov. Posledné tri roky sú "najsmrteľnejšími" od začiatku zhromažďovania týchto údajov zo strany CPJ v roku 1992.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies