Podľa Bacha bude Rím silný kandidát

NETKY.SK • 16 December 2014, 16:35 • 2 min
Podľa Bacha bude Rím silný kandidát

RÍM - Podľa prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasa Bacha bude Rím veľmi silný kandidát na usporiadanie OH 2024. Talianska metropola oznámila oficiálnu kandidatúru v pondelok. Učinil tak premiér Matteo Renzi v hlavnom sídle Talianskeho olympijského výboru (CONI).

slovakia

left justify in out

"Rím bude patriť medzi veľmi silných kandidátov. Taliansko je olympijský národ s bohatou tradíciou, úspešnými športovcami a trénermi. V Ríme sa už uskutočnili nezabudnuteľné hry v roku 1960. Mesto má navyše už teraz vybudovaných množstvo vhodných športovísk a potrebnú infraštruktúru," uviedol Bach pre agentúru ANSA.
     

Rím je zatiaľ jediným oficiálnym kandidátom na usporiadanie OH 2024. Kandidačný proces sa začne 15. januára 2015, skončí sa 15. septembra. O dejisku OH 2024 sa rozhodne na zasadnutí Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v Lime v roku 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies