Mladí poslali po púti kríža a ikony list pápežovi Františkovi

NETKY.SK • 11 December 2014, 15:26 • 2 min
Mladí poslali po púti kríža a ikony list pápežovi Františkovi

BRATISLAVA - Pápež František dostane list od mladých zo Slovenska. Napísali mu ho po novembrovej púti symbolov Svetových dní mládeže (SDM), kríža a ikony. List odovzdali na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Svedectvo kríža a ikony si chceme uchovať v našich srdciach a životoch naďalej," píšu mladí v liste, pod ktorý sa podpísal aj biskup Tomáš Galis, predseda Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS), ktorá púť symbolov zabezpečovala spolu s dobrovoľníkmi. "Radi by sme preto do vašich osobných modlitieb ponúkli prosbu za našu duchovnú prípravu, ktorú sme nazvali Čistý rok. Vyvrcholí účasťou na Národnom stretnutí mládeže P15 v Poprade (31. júla – 2. augusta 2015). To je jedna z hlavných akcií, ktorou pozveme mladých Slovákov na Svetové dni mládeže do Krakova, kde sa, ako verím, spoločne stretneme," píšu mladí pápežovi Františkovi.
     

Na Slovensko zavítal takmer štvormetrový drevený kríž a ikona Panny Márie, ktoré daroval mladým svätý Ján Pavol II., koncom novembra. Objavil sa v 19 mestách a obciach. Putovanie bolo súčasťou prípravy na SDM, ktoré budú o dva roky v Krakove.
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies