NHL: Podľa Bettmana si na definitívu o SP treba počkať

NETKY.SK • 10 December 2014, 12:12 • 2 min
NHL: Podľa Bettmana si na definitívu o SP treba počkať

BOCA RATON - Majitelia klubov zámorskej hokejovej NHL sa na decembrovom dvojdňovom rokovaní venovali súťažným duelom na otvorených štadiónoch i novinkám v súvislosti s možným oživením tradície Svetového pohára.

slovakia

left justify in out

Komisár kanadsko-americkej profiligy Gary Bettman informoval, že žiadne definitívne závery ešte nie sú. Očakáva sa, že projekt z dielne NHL a hráčskej asociácie NHLPA sa dočká obnovenej premiéry v lete 2016. "Spolu s NHLPA sa danou otázkou vážne zaoberáme," povedal Bettman. Zatiaľ naposledy sa Svetový pohár konal v roku 2004. Na podujatí by mali štartovať predovšetkým hráči z NHL. Slovenskí hokejisti by podľa predbežného návrhu mohli štartovať vo výbere Európy s Nemcami, Švajčiarmi, Nórmi, Francúzmi či Dánmi.

Tento plán sa bezprostredne po jeho medializácii stretol s vlnou nevôle z viacerých strán. "Prečo si všetci nepočkajú na oficiálne vyjadrenie? Pri pečení koláča niekto možno vidí ingredienciu, ktorú nemá rád, no samotný koláč mu bude veľmi chutiť. To isté platí aj v tomto prípade. Našli sa podporné aj odmietavé hlasy, treba si však počkať," pokračoval Bettman a doplnil, že prípadná účasť hráčov NHL na olympijskom turnaji v Pjongčangu v roku 2018 nie je aktuálne na "pretrase" a prioritu má obnovenie Svetového pohára.

 

Podľa hlavného šéfa NHL sa v súčasnosti pracuje aj na rozpise zápasov pod holým nebom v ročníku 2015/2016, dejiská duelov by mali byť známe v prvých mesiacoch nasledujúceho kalendárneho roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies