Vianočná ruža

NETKY.SK • 8 December 2014, 11:00 • 2 min
Vianočná ruža

BRATISLAVA - Počas vianočných sviatkov väčšinu domácností zdobí prýštec najkrajší, ľudovo nazývaný aj vianočná ruža či vianočná hviezda.

slovakia

left justify in out

V kvetinárstvach je dostať kúpiť v rôznych farbách nielen v črepníkoch, ale aj v prevedení rezaného kvetu.

 

Pri správnej starostlivosti vám bude kvitnúť celé sviatky.

 

Vlažnú vodu vo váze vymieňajte každý druhý deň, tak isto odporúčame aj zalievať ružu v črepníku. Príliš veľa zálievky má za následok zožltnutie listov a odumretie rastliny.

 

Má rada svetlé miesto, nie však priame slnko. Po odkvitnutí tejto rastliny ju väčšina z nás jednoducho vyhodí. Nerobte to. Zrežte vrch rastliny, počkajte kým sa oteplí a ak máte záhradku vysaďte ju na svetlé miesto. Pri rezaní rastliny pozor na šťavu ktorá z nej vyteká, je jedovatá.

 

V septembri ružu znovu zasaďte do črepníka, preneste ju do vnútra a počas troch týždňov každý deň ju na 12-14 hodín úplne zatieňte. Použite kartónovú krabicu, ktorú jednoducho položíte na ružu. Po tomto čase uvidíte, ako sa začínajú objavovať drobné lístky a kvety.

 

Za vašu starostlivosť sa vám ruža odmení počas nasledujúcich Vianoc množstvom krásnych kvetov. Ž

 

eláme vám, aby vám táto ruža priniesla do vášho príbytku veľa radosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies