Chelsea aj Manchester City s ambíciou predĺžiť dobré obdobie

NETKY.SK • 5 December 2014, 15:14 • 2 min
Chelsea aj Manchester City s ambíciou predĺžiť dobré obdobie

BRATISLAVA - Futbalisti FC Chelsea môžu v sobotu od 13.45 h SEČ na trávniku Newcastlu United v 15. kole najvyššej anglickej súťaže Premier League zlepšiť klubový rekord v počte súťažných zápasov v rade bez prehry.

slovakia

left justify in out

Majú ich za sebou 23. Londýnčanom sa takáto šnúra podarila aj v rokoch 2007 a 2009. Teraz naposledy tropli v "ostrom" dueli 30. apríla doma v odvete semifinále Ligy majstrov proti Atléticu Madrid (1:3). Odvtedy dosiahli 17 triumfov a 6 remíz.

 

Navyše, Chelsea len druhý raz v histórii po sezóne 1925/1926 neprehrala v domácej ligovej súťaži v úvodných štrnástich dueloch ročníka, môže teda zlepšiť aj toto svojej maximum. 

 

"Káder je naozaj silný a z toho vyvstáva rozdiel medzi nami a ostatnými mužstvami. Neochabneme v úsilí udržiavať si náskok pred naším najbližším prenasledovateľom," vyhlásil podľa FIFA francúzsky útočník Loic Rémy po stredajšom domácom ligovom triumfe 3:0 nad Tottenhamom Hotspur, v rámci ktorého strelil posledný gól "The Blues". Portugalský kouč José Mourinho už bude mať k dispozícii španielskeho kanoniera Diega Costu, ktorý si odpykal dištanc za karty. Newcastle, do ktorého užšieho kádra sa tlačí čerstvo 19-ročný slovenský obranca Ľubomír Šatka, prehral v tejto sezóne Premier League pred vlastnými priaznivcami len raz, a to 0:2 hneď v 1. kole 17. augusta s Manchestrom City. 

 

Chelsea vedie o 6 bodov pred spomenutým ManCity. Obhajcu titulu naplno naštartovalo domáce víťazstvo 3:2 nad Bayernom Mníchov v Lige majstrov. Už predtým si zverenci Čiľana Manuela Pellegriniho v Premier League poradili so Swansea (2:1) a následne uspeli na pôde Southamptonu (3:0) aj Sunderlandu (4:1). V sobotu o 18.30 h SEČ privítajú FC Everton. 

 

"Treba priznať, že do toho duelu s Bayernom sme v Lige majstrov nehrali dobre. Triumf nad Mníchovčanmi nás však veľmi vzpružil. Zažívame vydarené obdobie, ale nesmieme poľaviť, pretože prichádza štádium sezóny so zápasmi každý tretí deň a všetko sa rýchlo môže zvrtnúť," upozornil zakončovateľ z Čiernej Hory Stevan Jovetič pre web klubu. Tretí FC Southampton zaostáva za Manchestrom City o 4 body, v pondelok o 21.00 h SEČ bude hostiť štvrtý Manchester United. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies