Miro Žbirka ponúkol Bratislavčanom elegantný vianočný darček

NETKY.SK • 4 December 2014, 06:59 • 2 min
Miro Žbirka ponúkol Bratislavčanom elegantný vianočný darček

BRATISLAVA – Večný mladík Miro Žbirka priviezol do Bratislavy v stredu večer (3.12.) elegantný vianočný darček v podobe koncertu v rámci Vianočné Best Of Video Tour.

slovakia

left justify in out

Vianočný darček si s v skvelej atmosfére „prevzali“ diváci v zaplnenej sále bratislavského Istropolisu. Po českej časti turné, ktoré zakončil dvojkoncertom v pražskej Hybernii (25. a 26.11.) sa slovenský Paul McCartney presunul na Slovensko a slovenskú časť začal v pondelok 1.decembra úspešným vystúpením v Trnave.     
      

Fanúšičky, keďže v hľadisku bola prevaha dievčat, slečien a dám, už reagovala pri prvých akordoch úvodnej piesne 22 dní, rovnako pri ďalších , ktoré zazneli z pódia. Dnes sú to už „ľudovky“ a spievali skoro všetci,  v poradí Dr. Jakyll a Mr. Hyde, V slepých uličkách, Katka, Prvá, Možno sa ti zdá, Love Shines, čo je prvá Žbirkova pieseň, ktorú nahral v roku 2012 v slávnom londýnskom štúdiu Abbey Road, nasledoval Mekyho prvý sólový hit Zažni, po nej Len s ňou, Fair Play z rovnomenného filmu, Miliónkrát, Biely kvet, Denisa, Múr našich lások, Cesta zakázanou rýchlosťou, Vianočná (o prímerí), Balada o poľných vtákoch, Co bolí, to přebolí a Sněhulák, pri ktorých pozval na pódium k obom duetom speváčku Mathu, záver bol “beatlesácky” v podobe piesní Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band z rovnomenného albumu a slávnej Hey Jude. Publikum si v záverečnom standing ovation vytlieskalo dva prídavky v podobe piesní Atlantída a Mám rád.
      

V polovici koncertu pokrstila speváčka Martha nové 2DVD The Best of Video & Rarities, ktoré ponúka celkove 48 klipov a televíznych záznamov, pričom mnohé z nich sa na obrazovom nosiči objavujú prvýkrát. Bonusom sú aj dva filmové dokumenty Možno sa ti zdá a Fanstory. Špecialitou tohto turné je videoprojekcia, kde pri jednotlivých piesňach sa na zadnej stene premietajú paralelne s pesničkou aj videoklipy z nového DVD. Bolo zaujímavé napríklad porovnať si Zažni z pódia so zábermi z videoprojekcie, starými viac ako tridsať rokov.   
      

Meky je vzácny aj tým, že si s jemu osobitým šarmom vlastné koncerty aj odmoderuje, pričom nezabudne pridať vždy aj niekoľko vtipných bonmótov. Dobre mu sekundovala aj jeho sprievodná skupina, ktorá si pri každej sérii koncertov dáva nové meno. Tentoraz hrala pod názvom Magnet v zostave Jan Ponocný, Karel Heřman, Emil Kopta, Aleš Zenkl a Jan Horáček.    
      

„Dnes bol koncert špecifický tým, že mi všeličo chodilo po rozume, pretože tu sme hrávali. Tu bola kedysi Bratislavská lýra, tu mal premiéru Biely kvet, pieseň Atlantída na lýre, my sme tu ako skupina Limit prvýkrát vystúpili s dvadsaťminútovým blokom, priznám sa že tu i tam mi to chodilo po rozume, že čo sa od vtedy zmenilo, mnohí z tých, čo boli na koncerte, neboli vtedy na svete,“ povedal po koncerte pre TASR Miro Žbirka.
      

„Sme rozbehnutí a užívame si to,  máme  výhodu v tom, že máme za sebou turné v Čechách a na Morave, takže sme rozohratí. Teraz nás trápi iba počasie, pretože pocestujeme až do Prešova, tak nech nemáme problémy s cestami na dlhších trasách. Ale atmosféra a publikum na koncertoch sú výborní,“ dodal slovenský Paul McCartney. „Tie piesne skutočne zľudoveli, z môjho pohľadu sa Meky nemení, on je stále na tom pódiu ako chalan. A to je úžasné. Síce pesničky prešli previerkou času, ale on fyzicky pôsobí stále ako mladík,  to znamená že aj piesne majú punc niečoho, čo je mladistvé. Keď sa pozeráme do publika, vidíme že je tu mnoho mladých ľudí, a to pre mňa znamená, že Mekyho pesničky prešli nie dvoma, ale tromi generáciami,“ uviedol pre TASR textár Kamil Peteraj, ktorý bol medzi divákmi v hľadisku a ktorému Žbirka ja adresoval poďakovanie za desiatky výborných textov. 
      

Vianočné Best Of Video Tour 2014 pokračuje dnes druhým koncertom v Bratislave, ďalšími zastávkami budú Lučenec (6.12.), Žiar nad Hronom (9.12.), Prešov (10.12.) a Liptovský Mikuláš (13.12.). Organizátori z jednotlivých miest hlásia – vypredané. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies