Manchester City výrazne znížil svoju finančnú stratu

NETKY.SK • 3 December 2014, 20:56 • 2 min
Manchester City výrazne znížil svoju finančnú stratu

LONDÝN - Anglický futbalový klub Manchester City znížil svoju finančnú stratu o polovicu počas úspešnej ostatnej sezóny, na ktorej konci získal titul v najvyššej miestnej dlhodobej súťaži Premier League.

slovakia

left justify in out

"Citizens" tvrdia, že ich červené čísla po sezóne 2013/2014 predstavovali sumu 23 miliónov britských libier (29 miliónov eur), zatiaľ čo v predchádzajúcom fiškálnom roku to bolo 51,6 milióna britských libier (66 miliónov eur).

Klub dúfa, že nedošlo k narušeniu finančného fair play a predpisov Európskej futbalovej únie (UEFA) ako v nedávnej minulosti, keď musel zaplatiť UEFA pokutu 16 miliónov libier (20 miliónov eur). 

 

"Obdobie veľkých investícií, v ktorom sme potrebovali znova dosiahnuť konkurencieschopnosť tímu, je už za nami," povedal šéf klubu Chaldún Al Mubarak. Od roku 2008 vlastní značku spoločnosť Abu Dhabi United Group (ADUG) šejka Mansúra zo SAE. V hodnotenom období mal obrat klubu hodnotu 347 miliónov britských libier (441 miliónov eur). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies