Procházka: Generálnej prokuratúre poskytnem plnú súčinnosť

NETKY.SK • 2 December 2014, 17:54 • 2 min
Procházka: Generálnej prokuratúre poskytnem plnú súčinnosť

BRATISLAVA - Predseda strany Sieť Radoslav Procházka avizuje spoluprácu s Generálnou prokuratúrou (GP) SR v kauze nahrávky z dielne Igora Matoviča.

slovakia

left justify in out

"Rešpektujem pôsobnosť GP a pri objasňovaní tejto veci jej poskytnem plnú súčinnosť," uviedol v reakcii na medializované informácie z GP SR pre agentúru SITA Radoslav Procházka.

 

Portál Aktuálne.sk dnes informoval, že GP SR obvinila šéfa strany Sieť. Pre Aktuálne.sk to potvrdila hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. "Prokurátor Generálnej prokuratúry po preskúmaní rozhodnutia vyšetrovateľa, ktorým odmietol vec podozrenia zo zločinu skrátenia dane a poistného v štádiu prípravy a vyšetrovacieho spisu, uznesením zo dňa 10. 11. 2014 predmetné rozhodnutie vyšetrovateľa zrušil, pretože bolo vydané v rozpore so zákonom," zdôraznila pre Aktuálne.sk Predajňová. "Zároveň prokurátor tým istým rozhodnutím začal trestné stíhanie v trestnej veci a súčasne vzniesol obvinenie voči doc. JUDr. Radoslavovi P. PhD. pre zločin skrátenie dane a poistného v štádiu prípravy. Proti uzneseniu o vznesení obvinenia bola podaná sťažnosť, na základe ktorej rozhodne nadriadený prokurátor o dôvodnosti vznesenia obvinenia,“ dodala. Kauza okolo Procházkovej kampane vypukla v júni, keď šéf OĽaNO Igor Matovič prišiel s informáciou, že dnešný šéf Siete si chcel u neho vybaviť inzerciu bez dokladov, pripomína Aktuálne.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies